18.5.13

tot està per fer i tot és possible

El dia 9 de maig vam fer l'assemblea de resum dels intensos deu dies de reflexió del passat mes d'abril. Vam concloure que en aquells dies vam crear uns forts vincles entre les famílies que creiem que l'escola pública no ha de ser maltractada i que quan parlem d'educació i aprenentatge no podem quedar-nos en l'escolarització (d'això ja us vam parlar a la xerrada del Jordi Mateu).


Tot era un caos al començament, ja que no ens coneixíem gaire. Pero entre totes les persones que participàvem a l'organització vam fer una feina de coordinació que a mesura que els dies avançaven millorava i donava molts bons resultats.



Ahir 17 de maig, com tots deveu  saber, es va aprovar al Consell de Ministres l'avantprojecte de llei de reforma educativa. Ara, doncs, ja és projecte de llei i en breu s'iniciarà el tràmit al Congrés dels Diputats, on el PP té majoria absoluta, la qual cosa fa pensar que s'acabarà aprovant la LOMCE, aquesta llei més coneguda com a Llei Wert. Una llei que no construeix sinó que destrueix i no millora per a tothom. Una llei que significa una intromissió del govern central sobre els governs autonòmics, tal com deia en Joan Barril ahir a la nit a la presentació del seu programa El Cafè de la República de Catalunya Ràdio, la radio pública. Podeu escoltar-lo aquí.

Nosaltres no ens quedem de braços plegats. Amb l'AMPA de l'Escola dels Encants vam manifestar el rebuig a la LOMCE, aprovant-lo a l'assemblea dels socis. La rebutgem perquè és una llei ideològica, innecessària, mercantilista, segregadora i recentralitzadora. I no creiem que aquests hagin de ser atributs d'una educació pública. La rebutgem perquè obre la porta a la privatització, erosiona la participació democràtica en els centres i retorna l'escola pública a èpoques que crèiem superades. I per si tot això fos poc, també suposa un nou atac a la immersió lingüística de Catalunya. Vam aprovar per unanimitat demanar la retirada de l'avantprojecte de llei (encara no era llei) i adherir-nos als motius recollits en el document del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE).

Continuem i continuarem manifestant que aquesta llei no és una millora sinó que representa a un ministre que no pensa en la gent ni en el futur, sortint al carrer a dir el que pensem. Ahir vam estar presents en una concentració a la seu del PP. I vam agafar més forces per continuar la lluita: avui anirem a donar suport a la plataforma #Capescolaestanca, una plataforma formada per cinc escoles que es tancaran el curs vinent i que faran una jornada reivindicativa a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.



Ara mateix es diu el poema de Miquel Martí i Pol del seu llibre L'àmbit de tots els àmbits on podeu llegir aquest final:

...
Posem-nos
dempeus altra vegada i que se senti
la veu de tots, solemnement i clara.
Cridem qui som i que tothom ho escolti.
I, en acabat, que cadascú es vesteixi
com bonament li plagui, i via fora,
que tot està per fer i tot és possible.


Des d'encantsenlluita igualment continuem a la lluita per l'amor i el respecte als nostres infants. Les circumstàncies actuals fan que els ànims no siguin els mateixos i que sembli que la lluita no és prou forta. Però us convidem a continuar amb nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada