26.5.13

cròniques de la figuera.
el llibre d'#encantsenlluita

Encants en lluita va néixer el tres d'abril passat, en una assemblea convocada per l'AMPA per valorar una proposta d'acció social reivindicativa del professor de psicomotricitat de l'Escola, l'Andrea de Lotto. Va ser quan es va aprovar canalitzar les activitats resultants d'aquella idea sota el nom Encants en lluita. L'onze d'abril, en una nova assemblea, celebrada al jardí de l'Escola amb famílies i mestres, es va presentar i aprovar el manifest que en defineix la lluita i que podeu llegir a l'apèndix. Pocs dies i algunes assemblees després, el dia 1 7, la plataforma va decidir donar forma a la proposta utilitzant l'espai de l'Escola amb caràcter reivindicatiu durant 1 0 dies i fora de l'horari lectiu. I el mateix dia 1 7 el Consell Escolar i l'AMPA hi van donar ple suport. Així va ser com, des del dia següent (el 1 8) fins al 27 d'abril, l'Escola dels Encants va acollir tot un seguit d'activitats obertes a la ciutat per a reflexionar sobre educació i societat i activitats lúdiques. Xerrades sota la figuera del jardí de l'Escola, diverses activitats per als més petits, una tancada nocturna el dia 25 responent a una convocatòria d'àmbit estatal i una taula rodona el dia 27 que va fer de cloenda de les activitats programades per Encants en lluita (podeu veure'n l'agenda a l'apèndix). I el diumenge 28, manifestació en favor dels serveis públics convocada per diversos agents socials. 

En la difusió de les activitats va ser decisiva la web 2.0: blog, compte de Twitter i compte de Facebook van tenir una molt bona acollida. Allà va ser on, sense premeditació, vaig començar a escriure el cos d'aquest llibre. I és que el que trobareu a continuació no és més que el contingut, lleument rectificat, que vaig anar publicant al blog encantsenlluita.blogspot.com després de cada una de les xerrades dels dies 19 a 27 d'abril, les cròniques de les xerrades. Un contingut que no pretenia ser sistemàtic en un inici però que poc a poc vaig anar veient que podia ser interessant convertir en llibre. Espero que també ho veieu així i sigui del vostre grat.

Aquest és un fragment del pròleg del llibre Cròniques de la figuera, que podeu descarregar-vos aquí a canvi d'ajudar-nos a difondre'n la seva existència. Només cal que feu un tuit a Twitter, un post a Facebook o un a Linkedin. El llibre té una llicència Creative Commons BY-NC-SA i, per tant, un cop descarregat podeu copiar-lo i distribuir-lo lliurement mentre no en feu un ús comercial.


Per descarregar-vos-el, feu clic aquí a baix:




No n'hem imprès més que un exemplar, així que de moment no podeu adquirir-lo en paper. Si us interessaria poder fer-ho - per un preu que no creiem que pugui ser inferior a 5 euros i que no hauria de ser superior a 10 -, seria bo que ens ho diguéssiu (podeu deixar-nos un comentari en aquest post). Si veiem que hi ha prou gent interessada, mirarem de fer-ne una tirada i fer-vos-ho saber.


Llicència de Creative Commons
Cròniques de la figuera de Joan Q està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

2 comentaris:

  1. Enhorabona! He fet dues vegades l'intent de descarregar-me'l "pagant" amb una penjada de facebook i no me l'ha descarregat...
    (moltes ganes de llegir-lo!)
    Laura

    ResponElimina
  2. Laura: no sembla que ningú altre hagi tingut problema amb això. Hem fet una imatge que detalla tots els passos per baixar-se el llibre amb facebook, a veure si et serveix. Fes click aquí per veure-la. Si no ho aconsegueixes, torna a dir-nos-ho!

    ResponElimina